Rotterdam

Rotterdam is die typische tweede stad. Hoewel tweede steden vaak worden genegeerd om gewoon hun populaire tegenhangers te bekijken (Amsterdam), is dit echt een reisfout. Tweede steden zijn over het algemeen zelfverzekerd - bestaand voor zichzelf en niet alleen voor toeristen - en hieruit ontstaat meestal creativiteit en een zekere je ne sais quoi. Rotterdam is een zo een goed voorbeeld.

Bekend om de grootste haven van Europa, is de maritieme geschiedenis hier rijk. Het is geen stad die in het verleden vastzit. Met zijn opvallende architectonische bezienswaardigheden, door kunst gedomineerde straten, invloedrijke ontwerpstudio's en hippe bars en restaurants, vaart Rotterdam samen met een o zo coole geest en is het een stad die een omweg waard is.

Ohwja Rotterdammers hebben een grote bek, zijn nooit ergens voor maar altijd ergens tegen. Toch zijn ze echt, recht voor je raap en bedrijven geen politiek. Het is hier mouwen opstropen en niet lullen maar poetsen. En geloof mij als Rotterdammer kan ik het weten en mag ik het zeggen. Lees hier onze super coole blog 10 tips over wat je moet zien in Rotterdam